Alles wat je moet weten over EPDM als dakbedekking

Gaat u een huis bouwen en twijfelt u nog over het juiste type dakbedekking? Of bent u toe aan een grondige dakrenovatie van uw huidige bitumen dakwerk? We vertellen u graag de voordelen van het plaatsen van een dakwerk als EPDM.


Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is de afkorting van Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Een ingewikkelde, scheikundige bewoording voor een ijzersterk rubber. Dit synthetische rubber ontstaat door Polymerisatie (het samenvoegen van kleine koolwaterstoffen tot een lange keten) van de genoemde componenten. Door deze massa te kalanderen (tussen twee of meer walsen te rollen) en te vulkaniseren ontstaat een rubberfolie met een rekbaarheid van maar liefst 400%! Een technisch verhaal, maar in de praktijk zult u merken dat u niet meer naar uw dakbedekking hoeft om te kijken nadat de EPDM dakbedekking is aangebracht. Rotsvast en onverwoestbaar, dat is EPDM!

Een dakbedekking van EPDM is geheel onderhoudsvrij, het hele jaar beloopbaar en volledig recyclebaar. EPDM bezit een aantal kwaliteiten en eigenschappen die dit type dakbedekking ijzersterk maken:

  • Blijvend elastisch bij temperatuurschommelingen;
  • Volledig bestand tegen weersinvloeden;
  • Hoge elasticiteit;

Misschien wel het allergrootste voordeel van een EPDM dakbedekking is dat het synthetische rubber uit slechts één membraan bestaat dat uw dak volledig bedekt. In tegenstelling tot de banen dakleer die op de meeste daken zijn aangebracht, is EPDM vooral op het gebied van lekkages doorgaans betrouwbaarder. Na een aantal jaar is het goed mogelijk dat de verbindingsnaden van de bitumineuze dakrollen loslaten, met een eventueel lek in het dak tot gevolg. Met EPDM bekleding op uw dak hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, omdat er bij het aanbrengen niet wordt gewerkt met losse componenten maar met een groot geheel. Hebt u toch een lek in uw huidige bitumen dakwerk gesignaleerd? Ook bij waterschade door lekkages staat Roozenburg voor u klaar.

EPDM beschikt zoals u ziet over een groot aantal goede eigenschappen. Wel is het van belang dat de dakbedekking op de juiste manier wordt aangebracht. Het gepassioneerde team van Roozenburg is uiterst gespecialiseerd in het aanbrengen van deze kwalitatief hoogwaardige EPDM dakbedekking. Vooraf komen we bij u langs om de afmetingen van uw dak in kaart te brengen. Vervolgens maken we de EPDM dakbedekking precies voor u op maat en brengen we het synthetische rubber met de beste materialen aan. De komende tientallen jaren hoeft u niet meer om te kijken naar uw dak!

Ieder dak is verschillend en behoeft een andere manier van aanpak. Daarom kunt u voor de kosten van het plaatsen en de prijs per m2 EPDM altijd bij ons terecht. Wij maken voor u een offerte op maat, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Heeft u verdere vragen over het aanbrengen, vervangen of repareren van uw dakbedekking? Wij staan voor u klaar.

Waarom kiest u voor EPDM?

Twijfelt u of een renovatie van uw huidige dak noodzakelijk is, of weet u niet goed wat de verschillen zijn tussen de verschillende typen dakbedekking? Wij helpen u graag verder, zodat u zo goed mogelijk op de hoogte bent van wat Roozenburg u te bieden heeft. Bent u benieuwd naar de prijs van het plaatsen van EPDM? Neem gerust contact met ons op, we verzorgen voor u een offerte op maat.

Bitumen vs EPDM

Hebt u een plat of hellend dak? De kans is groot dat er is momenteel een bitumen dakbedekking op uw dak aanwezig is. U herkent deze bedekking aan de verschillende lagen dakleer die gedeeltelijk over elkaar heen zijn aangebracht. Deze lagen worden door middel van een gasbrander op het dak vastgesmolten. Dit type dakbedekking is een prima kandidaat om als bescherming van uw dak te dienen, maar helaas een dak dat is voorzien van bitumen doorgaans wel gevoelig voor lekkages. Doordat de lagen dakleer over elkaar heen worden aangebracht, is de kans groot dat de verbindingsnaden in verloop van tijd loslaten. Dit heeft als gevolg dat regenwater tussen de lagen dakleer heen sijpelt. U kunt zich ongetwijfeld voorstellen welke gevolgen dit heeft. Dus bent u op zoek naar een dakbedekking die tientallen jaren onderhoudsvrij meegaat? Dan biedt het gesloten dakbedekkingssysteem EPDM voor u de uitkomst!

Een bitumineuze dakbedekking is uiterst geschikt als onderlaag voor Resitrix EPDM. Met Resitrix combineert u het beste van twee werelden. Resitrix is een met glasvezel gewapende EPDM toplaag met een bitumineuze onderlaag. Deze vorm van EPDM kan op uw huidige bitumen dak worden aangebracht. Resitrix is zo robuust en sterk dat het zelfs voor bruggen en tunnels gebruikt wordt. De prijs per m2 Resitrix ligt echter gemiddeld wel een stuk hoger dan de EPDM die zonder bitumen onderlaag wordt aangebracht. Zou u graag Resitrix EPDM door ons op uw dak willen laten plaatsen, of bent u benieuwd naar de prijs van Resitrix EPDM? We staan voor u klaar!

PVC vs EPDM

Naast een bitumen dakbedekking, is een PVC dakbedekking ook een optie. Deze dakbedekking is gemaakt van het kunststof materiaal Polyvinylchloride. PVC dakbedekking is geschikt voor zowel platte als licht hellende daken. Een voordeel van deze dakbedekking is dat PVC in verschillende kleuren verkrijgbaar is. PVC kan meer dan 20 jaar meegaan, maar het nadeel van deze bedekking is dat het PVC zeer vaak en goed onderhouden moet worden om in goede staat te blijven. Het leggen en verwerken van PVC is daarnaast een zeer arbeidsintensieve klus, waardoor de prijs van het leggen van PVC doorgaans een stuk hoger ligt dan bij andere typen dakbedekking. EPDM dakbedekking is gemaakt van synthetisch rubber en is daarom een stuk elastischer dan een PVC dakbedekking. Wanneer u EPDM door ons op uw dak laat plaatsen, kunnen dakramen en andere uitstulpingen op het dak gemakkelijk en vakkundig in de dakbedekking worden meegenomen. Daarnaast is een EPDM dakbedekking een stuk meer onderhoudsvrij en gaat EPDM tientallen jaren langer mee.

We geven u graag advies over het type dakwerk dat precies bij uw dak past. Bent u benieuwd naar de prijzen van de verschillende dakwerken? We komen graag een kijkje nemen om tot een juist advies te komen.

Bitumen dakbekleding
Bitumen dakbekleding
EPDM dakbekleding
EPDM dakbekleding
PVC dakbekleding
PVC dakbekleding

Groen en EPDM

EPDM dakbedekking biedt zowel letterlijk als figuurlijk groene mogelijkheden voor uw dak. In tegenstelling tot bovengenoemde bitumen dakbedekking, die door middel van een gasbrander op uw dak wordt aangebracht, bestaat een EPDM dakbedekking slechts uit één enkel membraan dat op het dak wordt gelijmd. Een stuk duurzamer, groener, en beter voor het milieu.

Tevens biedt de EPDM dakbedekking de mogelijkheid om beplanting op uw dak te laten groeien. Het synthetische rubber is wortelbestendig en daardoor uiterst geschikt als basis voor een mooi groendak. We kijken graag met u mee om vast te stellen of uw dak hiervoor geschikt is.