Dakramen en lichtkoepels

Van iedere ruimte onder een hellend dak is het mogelijk om een leefbare ruimte te maken. Een zolder kan uitstekend dienen als opslagplaats, maar heeft u er al eens gedacht om bijvoorbeeld een extra slaapkamer te creëren op de bovenste verdieping? Een natuurlijk daglicht dat door een VELUX dakraam valt is in zo’n geval onmisbaar


Dakraam plaatsen

Een VELUX dakraam vervangen, plaatsen of installeren is een secuur werkje. U ziet dakramen ongetwijfeld vaak voorbij komen, maar weet u eigenlijk hoe we zo’n dakraam aanbrengen? We geven u een kijkje in de keuken en leggen op deze pagina stap voor stap uit hoe het installeren van een dakraam in z’n werk gaat.
  1. 1. Om te beginnen is het van belang om de isolatie op de plek van het toekomstige dakraam te verwijderen, mocht dat aanwezig zijn. Ook verwijderen we de laag onder de dakisolatie.
  2. 2. Zodra de dakpannen zichtbaar zijn, is het tijd om deze in de vorm van het oppervlak te verwijderen. De spanten (houten balken) zagen we ook uit, zodat er een ‘gat’ in het dak ontstaat.
  3. 3. Met nieuwe spanten maken we een frame dat precies in het gat past. Dit binnenkader wordt ook wel een raveel genoemd. Als het binnenkader stevig op z’n plek zit, is het tijd om het binnenkozijn te plaatsen.
  4. 4. Vervolgens leggen we de eerste rij dakpannen terug op het dak en houden een ruimte van circa 15 centimeter over.
  5. 5. Met een loodvervangende, waterdichte EPDM lap zorgen we ervoor dat er geen enkele regendruppel naar binnen valt. EPDM is een uiterst geschikt materiaal ervoor. Voor meer informatie over dit materiaal kunt u een kijkje op deze pagina De onderste rand vulkaniseert met de dakpannen en is daardoor compleet waterdicht.
  6. 6. Ook plaatsen we een afwateringsgoot van een stuk EPDM. De kans op condensvorming verkleint hierdoor aanzienlijk. Condens zorgt ervoor dat het hout rondom het dakraam aangetast kan worden, dit willen we uiteraard voorkomen.
  7. 7. Als het hele frame 100% waterdicht is, plaatsen we het buitenprofiel van het dakraam.
U zult merken dat er ineens een enorme hoeveelheid daglicht de kamer binnenvalt. Een heel ander gezicht! Eén dakraam zorgt al voor veel daglicht op zolder, maar het aanbrengen van een VELUX daglichtsysteem zorgt ervoor dat het daglicht volledig over allerlei soorten kamers wordt verspreid. Er zijn allerlei mogelijkheden te bedenken, specifiek aangepast op uw behoeften. Heeft u een mooi uitzicht vanuit uw huis en zou u dit graag wat beter willen benutten? Of bent u simpelweg op zoek naar een natuurlijke verwarming en verlichting van uw kamer? We zijn benieuwd naar uw wensen, vraag vrijblijvend om advies of om een offerte voor het plaatsen van een Velux dakraam!

Typen dakramen

Er zijn verschillende typen dakramen op de markt gebracht. Wie aan een dakraam denkt, denkt vaak automatisch aan VELUX. Tuimelvensters, uitzettuimelvensters of daglichtsystemen, het aanbod is groot. Ieder type dakraam heeft weer andere unieke eigenschappen en kenmerken. De voordelen en eigenschappen van de typen dakramen zetten we voor u op een rijtje. Tuimelvensters
Zeer gemakkelijk te bedienen, ook wanneer er meubels onder het raam staan Zeer gemakkelijk te bedienen, ook wanneer er meubels onder het raam staan
Openen en sluiten gaat gemakkelijk met de brede handgreep Openen en sluiten gaat gemakkelijk met de brede handgreep
Geniet van meer daglicht en een fantastisch uitzicht Geniet van meer daglicht en een fantastisch uitzicht
Uitzettuimelvensters
Geniet van een panoramisch uitzicht met de uitzettuimelvensters Geniet van een panoramisch uitzicht met de uitzettuimelvensters
Het daglicht bereikt een groot deel van het vloeroppervlak Het daglicht bereikt een groot deel van het vloeroppervlak
De bedieningshandgreep maakt het bedienen eenvoudig De bedieningshandgreep maakt het bedienen eenvoudig
Daglichtsystemen
Dakramen naast elkaar, dus extra veel lichtinval Dakramen naast elkaar, dus extra veel lichtinval
Een wijds uitzicht, de wereld aan uw voeten Een wijds uitzicht, de wereld aan uw voeten
Maak uw eigen droomruimte, creëer zelf de combinaties Maak uw eigen droomruimte, creëer zelf de combinaties
Voor de kosten van het plaatsen van deze dakramen kunt u bij ons altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. We geven u advies op maat en plaatsen uw dakraam altijd voor een eerlijke prijs. Voor alle informatie over het plaatsen van de VELUX daksystemen verwijzen we u graag door naar de volgende pagina.

Andere diensten