Dit zijn de voordelen van een dakkapel

De vraag is in de eerst plaats: “wat is eigenlijk de functie van een dakkapel?” Voor de meeste mensen is het eenvoudig een kwestie van meer plaats in huis creëren. In sommige, eerder zeldzame gevallen wordt een dakkapel als esthetisch onderdeel van een dak geplaatst. Dit komt meestal voor bij nieuwbouwwoningen met een groot dak. Door kleinere dakkapellen op dit grote dak te plaatsen, krijgt de woning een heel andere uitstraling.

Mensen die bij Roozenburg een dakkapel bestellen voor een bestaande woning doen dat altijd omdat er behoefte is aan meer ruimte. Maar waarom dan een dakkapel? En niet een extra verdieping op de woning of een aanbouw. De reden is voor de hand liggend: met een dakkapel krijg je de meeste plaats voor het minste geld. Met een relatief kleine investering maak je van een kleine zolder een grote kamer.

Wist je dat bijna elke dakconstructie geschikt is voor een dakkapel?
En dat aan elke kant van het dak een dakkapel kan plaatsen en zo nog meer ruimte krijgt?

Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

 • Relatief kleine investering voor veel ruimte
 • Geschikt voor bijna elke woning
 • Maakt het dak van de woning vaak mooier
 • Ruim uitzicht naar buiten
 • Rolluik of zonnescherm eenvoudig te integreren
 • Maatwerk mogelijk, zelfs tot 16 meter breed!

Wat zijn de nadelen van een dakkapel?

In sommige gemeenten kan de vergunningprocedure vrij ingewikkeld zijn

Zal de dakkapel bij mijn woning passen?

 • Bij een landelijke woning past een landelijke dakkapel
 • Bij een moderne woning past een moderne dakkapel

Voor vrijwel elk type woning kunnen wij de dakkapel naar uw wensen aanpassen. De type afwerking aan de buitenkant kan bijvoorbeeld in tropisch hardhout of juist in strakke materialen zijn. De kleur is vrij te kiezen voor de afwerking, maar ook voor de ramen. Wilt u draai-kiep en een vast raam? Of 3 draai-kiep en een verhuisraam? Aan de buitenkant in een RAL-kleur en aan de binnenkant wit? Alles is mogelijk. En het goede nieuws: al deze kleine aanpassingen om de dakkapel helemaal naar uw smaak te maken hebben maar een kleine impact op de prijs. Denk aan een 10% verschil. De meeste dakkapellen hebben een plat dak. Dit past bij de meeste woningen. Maar ook een hellend dak of een puntdakje is perfect mogelijk.

De kwaliteit van een dakkapel

Wij raden sterk af om een dakkapel te plaatsen die is opgebouwd uit isolatieplaten. Ook PVC dakkapellen hebben bewezen een slechte duurzaamheid te hebben; scheuren en scheef trekken van de constructie zorgt voor lekken en onveilige situaties.

Wat maakt een dakkapel dan kwalitatief en duurzaam?

In de eerste plaats is de constructie van de dakkapel zelf die voor de stabiliteit, stevigheid en veiligheid moet zorgen. Bij Roozenburg gebruiken wij Douglas hout voor de volledige constructie. Douglas hout wordt bij de meeste nieuwbouwwoningen gebruikt voor de constructie van het dak.

Ook het dak wordt in hout uitgetimmerd en krijgt een kwalitatieve waterdichting dmv gewapend dakrubber of EPDM. Soms wordt ook het dak waterdicht gemaakt door 3! lagen hoogwaardige dakbitumen. De ramen die wij plaatsen zijn afkomstig van een Belgisch of Duits A-merk. De afwerking aan de buitenkant gebeurt met zeer hoogwaardige materialen. Nooit met PVC. Dit materiaal trekt niet krom, verkleurt niet, is 100% waterbestendig en moet nooit geschilderd worden. Heb je jezelf ooit omgekleed in de kleedhokjes van een publiek zwembad? Misschien herinner je het materiaal waarvan deze kleedhokjes gemaakt is. Het is keihard en perfect waterbestendig. Het is dit of een gelijkaardig materiaal dat wij gebruiken voor de buitenkant van de dakkapel.

Opties

 • Een geïntegreerd elektrisch rolluik dat onzichtbaar is weggewerkt in de dakkapel.
 • Zo ook met een zonnescherm dat elektrisch bediend kan worden.
 • Vliegenhorren voor de ramen is vaak een must.
 • En voor de veiligheid zijn raamklinken met een slot mogelijk.
 • Wil je ventilatieroosters boven je ramen? Of hou je van kruislatten in de ramen voor een landelijke look? Wij maken er een sport van om u zo veel mogelijk tegemoet te komen zodat u niet enkel een zee van extra ruimte krijgt, maar ook een mooie toevoeging aan uw woning die u van alle gemakken voorziet.

Witte dakkapel buitenkant

Gaat mijn dak instorten?

Iemand die niet gewend is om te (ver)bouwen kan zich moeilijk inbeelden wat het inhoudt om een dakkapel in het dak te laten plaatsen.

Het lijkt een enorme ingreep: een gat in het dak maken en balken doorzagen.. En wat als het gaat regenen?

Net om die redenen wil je een dakkapel laten plaatsen door een volleerde dakwerker. Bij Roozenburg plaatsen wij regelmatig volledige dakconstructies van kleine particuliere woningen tot de daken van grote villa’s. Onze dak-timmerlui gaan met de grootste zorg om met de constructie van elk dak en nemen geen enkel risico. In vergelijking met een volledige daktimmer is een gat maken in uw dak een relatief eenvoudige ingreep. Binnen 1 dag is uw dak weer waterdicht.

En we maken het dak enkel open wanneer er géén regen wordt voorspeld. Geen risico’s dus. Ook zijn wij verplicht van onze regering u garantie te geven van 2 jaar. Dit vinden wij niet voldoende en bieden u daarom een garantie van 10 jaar aan.

En de kosten?

Wij houden van klare taal en concrete en volledige informatie. Van het verleiden met onrealistisch lage prijzen om ze daarna teleur te stellen met meerkosten wordt niemand blij. Een dakkapel van 3 meter voor 4000 euro betekend doorgaans géén ramen, géén plaatsing, géén vergunning, .. etc. Een eenvoudige richtlijn voor een dakkapel die 100% in orde is: reken tussen de 2000 en 3000 euro per lopende meter. Een smalle dakkapel kost rond 3000 per lopende meter, de prijs van een brede dakkapel zakt naar de 2000 per lopende meter.

Bereken hier uw prijs