Overzetdaken

Overzetdaken: Je oud dak in een nieuw jasje.

Roozenburg Dakwerken plaatst een nieuw dak over je oud dak heen, snel & efficiënt.

Is je dakbedekking in slechte staat? Dan kunnen wij als alternatief ook een overzetdak aanbieden in plaats van een volledig nieuw dak te bouwen. Dit wordt geregeld gekozen wanneer het gaat om leien, shingles, roofing of golfplaten. Een overzetdak plaatsen is dus een goedkoper alternatief voor het vernieuwen van je dak en we dienen op die manier geen afbraakwerken uit te voeren.

Wat is een overzetdak?

Een oud dak in een nieuw jasje. Wij plaatsen een overzetdak, dat bestaat uit lichtmetalen dakpanelen van staal, over je oud dak heen. De panelen hebben meestal de grootte van zes of zeven traditionele pannen.Vervolgens wordt het met behulp van een doordachte lattenconstructie bovenop het bestaand dak geplaatst.
Op het dak wordt nieuw houtwerk aangebracht, waarop de panelen vastgeschroefd worden.

Kom je in aanmerking voor een overzetdak?

We raden de plaatsing van een overzetdak aan wanneer de oude dakbedekking aan vervanging toe is en het dakgebinte nog voldoende in orde is. We spreken dan van geen houtrot of andere onderliggende problemen.
Alleen bij een bestaand traditioneel pannendak worden altijd de oude dakpannen verwijderd en wordt een nieuw onderdak geplaatst.

Voordelen van een overzetdak

  • Het toepassen van een overzetdak is goedkoper dan vervanging van de bestaande dakbedekking.
  • Er zijn geen afbraakwerken noodzakelijk waardoor overlast tot een minimum is beperkt.
  • De werkzaamheden zijn doorgaans snel uit te voeren (1 tot max. 2 dagen).
  • Een overzetdak is stormvast (volledig vastgenageld), onbreekbaar en onbrandbaar.
  • Een overzetdak is licht (5 tot 7 kg. per vierkante meter). De dakconstructie hoeft niet verstevigd te worden.

Nadelen van een overzetdak

  • Eventuele lekkages aan het dak zijn moeilijk op te sporen.
  • Wanneer de dakpannen eenmaal liggen, zijn ze gevoelig voor deuken die zich niet meer laten verwijderen. Het is dus lastig om achteraf nog zaken aan te passen wanneer de dakelementen eenmaal liggen.
  • Condensatieproblemen kunnen ontstaan wanneer de werkzaamheden niet professioneel zijn uitgevoerd en er niet voldoende aandacht aan ventilatie wordt besteed.

Waar moet ik op letten bij een overzetdak?

Het is van groot belang dat een overzetdak professioneel geplaatst wordt. Het gaat dan voornamelijk op de wijze waarop de tengellatten op het bestaande dak worden bevestigd. Wanneer de afstand tussen de latten namelijk niet goed wordt aangehouden, komen de nagels niet in het keperwerk terecht waardoor de latten niet goed vast komen te liggen.

Prijs overzetdak

De prijs van een overzetdak is afhankelijk van de grootte en conditie van je huidig dak. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.