Platte Daken

Heeft u een nieuwe woning gekocht en bent u op zoek naar het juiste type dakbedekking voor op uw platte dak? Of is uw huidige platte dak aan vervanging toe? Wij zetten de verschillende typen platte daken en kenmerken daarvan voor u op een rijtje, zodat u weet wat wij u kunnen bieden.


Plat dak vervangen

Roozenburg Group is gespecialiseerd in het vervangen van platte daken. We voeren deze klus doorgaans op twee manieren uit. In het eerste geval is het mogelijk om een nieuwe laag dakbedekking over de oude laag heen aan te brengen. In vele gevallen is dit de juiste, passende oplossing. Een voordeel voor u is dat deze manier van vervanging van uw platte dak flink scheelt in de kosten ten opzichte van een volledige dakrenovatie.

In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om de complete dakbedekking te vervangen. Als er al enkele lagen oude dakbedekking op uw dak aanwezig zijn waardoor het geheel te zwaar begint te worden is een complete vervanging een passende oplossing. Ook wanneer u direct uw dak wil laten isoleren, dient de dakbedekking vervangen te worden. Wij zorgen ervoor dat uw dak weer voorzien is van een strakke laag bedekking, zodat u er jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

Kosten vervangen plat dak

Bent u benieuwd naar de kosten voor het vervangen, repareren of renoveren van uw platte dak? Wij bieden u de mogelijkheid om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Ieder materiaal en type dak heeft doorgaans een verschillende prijs per m2, daarom nemen we graag een kijkje bij u om vast te stellen welk materiaal en welke werkzaamheden passen bij uw dak.

Soorten dakbedekking plat dak

Voor ieder plat dak is weer een ander type dakbedekking geschikt. Elk materiaal heeft zo z’n eigen kenmerken en capaciteiten. We brengen ieder type materiaal professioneel en met de kwalitatief meest hoogwaardige producten aan, zodat u jarenlang geen omkijken naar uw dak meer hebt. Maar wat zijn nu de verschillen tussen de 2 populairste soorten dakbedekking voor een plat dak?

EPDM als dakbedekking plat dak

EPDM dakbedekking is de laatste jaren steeds verder in opkomst. Dit materiaal wordt niet voor niets zo goed ontvangen. Het synthetische rubber waaruit EPDM ontstaat is uiterst duurzaam en gaat wel tot 50 jaar mee! Daarnaast is het materiaal bijzonder milieuvriendelijk, na gebruik kan het 100% gerecycled worden. Wilt u meer weten over de voordelen van het plaatsen van EPDM dakbedekking? Neem een kijkje op deze pagina.

Bitumen roofing als dakbedekking plat dak

Bitumen dakbedekking bestaat in 2 soorten: APP en SBS. Een APP dakbedekking is zeer god bestand tegen UV-straling. SBS komt alleen voor als een soort onderlaag van kiezelstenen of houten terrastegels. Deze typen dakbedekkingen hebben als voordeel dat ze beiden zeer waterdicht zijn en in staat zijn om kleine beschadigingen uit zichzelf te herstellen. Het materiaal is enorm sterk! De kans op waterschade is daarom klein. Op deze pagina hebben we nog meer voordelen van een bitumen roofing voor u op een rijtje gezet.

Isolatie platte daken

Is er onder het dak dat u wilt laten vervangen een woonruimte aanwezig? Dan raden we u aan om uw platte dak direct te laten isoleren. Maar liefst 30% van de warmte gaat verloren via het dak, het is daarom zeker de moeite waard om een goede dakisolatie aan te laten brengen. Twee verschillende methodes van isolatie bij een plat dak zijn mogelijk:

 • Isolatie onder de dakbedekking: Deze vorm van isolatie heeft de hoogste isolatiewaarde en is zeer geschikt voor wanneer we uw complete platte dak vervangen. De isolatielaag komt tussen de dakbedekking en het dakbeschot in.
 • Isolatie op de dakbedekking. Deze methode is geschikt voor platte daken die nog in prima staat verkeren. Deze manier van isoleren vindt plaats aan de buitenkant van uw dak. We plaatsen waterdichte platen bovenop uw dakbedekking, volledige vervanging van uw dak is daarom niet noodzakelijk.

Een goede isolatie kan u wel tot €500,- per jaar besparen!

Wilt u het liefst zo snel mogelijk een goed geïsoleerd dak boven uw hoofd?
Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseur.

Andere diensten
 • Overzetdaken

  Overzetdaken: Je oud dak in een nieuw jasje. Roozenburg Dakwerken plaatst een nieuw dak over je oud dak heen, snel & efficiënt.
  Lees meer
 • Zonnepanelen

  Laat je dakwerken geld opbrengen met Roozenburg Dakwerken. Kies voor een professionele plaatsing van zonnepanelen.
  Lees meer
 • Hellende daken

  Een nieuw dak op een nieuwbouwvilla, een dakrenovatie van een charmant rijhuis, u mag het beste van ons verwachten.
  Lees meer
 • Dakisolatie

  Besparen op uw energiekosten? Een goede dakisolatie doet wonderen. Perfect en uiterst snel geplaatst.
  Lees meer
 • Zolder Renovatie

  Gepassioneerde mannen en vrouwen, met een hart voor de zaak. Dat is Roozenburg Group.
  Lees meer
 • Dakramen

  Van iedere ruimte onder een hellend dak is het mogelijk om een leefbare ruimte te maken.
  Lees meer