Roofing

Gaat u een huis bouwen en twijfelt u nog over het juiste type dakbedekking? Of bent u toe aan een grondige renovatie van uw platte dak? We vertellen u graag de voordelen van het plaatsen van een dakwerk als bitumen Roofing.


Wat is bitumen Roofing?

Het materiaal ‘bitumen’ komt al terug in het eerste verhaal van de mensheid, het Gilgamesj-epos. In dit verhaal wordt de buitenwand van een schip voorzien van bitumen om het schip waterdicht te maken. Het zegt dus genoeg dat bitumen nog altijd op allerlei manieren wordt gebruikt. Bitumen is erg populair als het gaat om dakbedekking. Tijdens de productie van ruwe olie ontstaat dit materiaal, en het heeft daardoor zeer veel eigenschappen die geschikt zijn voor dakbedekking. De volgende eigenschappen kenmerken bitumen:

Bitumen dakbedekking is de meest gebruikte dakbedekking die wordt toegepast op platte en licht hellende daken. Bitumen is niet voor niets zo populair. Het is een gemakkelijk materiaal om mee te werken en is daarnaast 100% waterdicht.

De bitumen Roofing dient professioneel en vakkundig aangebracht te worden. Het team van Roozenburg is uiterst gepassioneerd en ambitieus. We helpen u graag met het aanbrengen van het allersterkste, kwalitatief meest hoogwaardige dakwerk. Voor advies en meer informatie over de prijzen van bitumen roofing kunt u altijd bij ons terecht. U kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte voor de roofing aanvragen, we staan graag voor u klaar.

Welke typen bitumen Roofing bestaan er?

Bitumen roofing wordt gezien als de traditionele manier van dakbedekking. Om te beginnen is het goed om onderscheid te maken tussen twee belangrijke verschillen: is de onderlaag losliggend of vastgeschroefd? In het geval van een losliggend systeem wordt de onderlaag niet vastgemaakt aan het dak. Voornamelijk voor daken met een groot oppervlak is het efficiënter om te kiezen voor een losliggend systeem. Dit scheelt een hoop tijd! De toplaag van grind wordt rechtstreeks op de losliggende onderlaag gestort.

De volgende drie typen bitumen roofing zijn te onderscheiden:

Losliggend geballast

in het geval van een losliggend geballast dak, wordt de onderlaag niet vastgemaakt aan het dak. De onderlaag van bijvoorbeeld EPDM wordt los op het dak gelegd. Op deze laag wordt grind aangebracht. Deze laag grind zorgt er niet alleen voor dat de laag dakbedekking stevig op z’n plaats blijft, ook dient het grind als een goede beschermlaag tegen UV-straling en allerlei weersomstandigheden. Het dak is op deze manier tevens goed beloopbaar.

APP

een APP dakbekleding is een soort elastische toplaag op het dak. APP heeft verschillende voordelen. Zo is het bij een APP dakbedekking niet nodig om nog een extra beschermingslaag toe te voegen. Het materiaal is op zichzelf al sterk genoeg om jarenlang mee te gaan. APP is namelijk uiterst bestand tegen UV-straling en zon. Ook qua onderhoud is APP gemakkelijk materiaal. Wanneer u ervoor kiest om bitumen als toplaag te kiezen, raden we deze variant aan.

SBS

SBS dakbedekking is ook een goede optie voor uw dak. Het materiaal waarmee SBS gemaakt is, is zeer elastisch. Het grote voordeel hiervan is dat het de werking van onderliggende constructies zoals de dakconstructie en isolatie goed op kan vangen omdat het mee kan rekken. Bij deze variant van dakbedekking dient er een materiaal als bijvoorbeeld leislag aangebracht te worden, bovenop de laag bitumen. De leislag vormt een ijzersterke beschermingslaag.

SBS dakrol met leislag als beschermingslaag
SBS dakrol met leislag als beschermingslaag
APP dakrol zonder beschermingslaag
APP dakrol zonder beschermingslaag
Losliggend geballast met kiezel
Losliggend geballast met kiezel

Waarom kiest u voor Roofing?

Als u een bitumen roofing op uw dak heeft, bent u verzekerd van een uitermate sterke dakbedekking. Een bitumen dakbedekking is een stuk dikker dan bijvoorbeeld EPDM. Als u regelmatig op het dak moet zijn voor onderhoud aan bijvoorbeeld installaties op het dak, of het dak zelf, is het aan te raden om voor een bitumen roofing te kiezen. Bitumen heeft de eigenschap om kleine beschadigingen uit zichzelf te herstellen. Wanneer bitumen wordt beschadigd, heeft het de eigenschap om weer samen te smelten tot één massa, waardoor de beschadiging wordt hersteld.

Twijfelt u over welk type dakbedekking voor uw dak geschikt is? De gepassioneerde mannen en vrouwen van Roozenburg vertellen u graag alle ins en outs van de verschillende type materialen. Zo bent u op de hoogte van alles wat er bij het uitkiezen van de juiste dakbedekking komt kijken. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Andere diensten