Waarom een dakraam in jouw zolderkamer een must is, 5 redenen.

Een dakraam in je zolderkamer is echt een must!

Benut je zolderkamer zo effectief mogelijk door een dakraam te plaatsen

Een kamer op zolder hoeft niet donker en bedompt te zijn, en alleen maar te functioneren als opslagruimte voor alle spullen waar je in de rest van je huis geen plaats voor hebt. Er zijn mogelijkheden om er een lichte, goed geventileerde kamer van te maken. Dit kun je realiseren door het plaatsen van een dakraam, en door de toegepaste manier van dakwerken aan je woning onder de loep te nemen.

De voordelen van het plaatsen van een dakraam

Door het plaatsen van een dakraam komt er veel meer zonlicht de kamer in. Dat is gezond en doet ook veel gezelliger aan.
Een kamer die licht is, oogt veel ruimer en geeft een vrij gevoel.

Doordat je kamer veel lichter is, biedt het ook meer mogelijkheden voor de inrichting ervan. Wanneer je voldoende dag- en zonlicht binnen krijgt, kun je hem inrichten en gebruiken als werkkamer. Ook kan hij dan prima dienst doen als slaapkamer.

Doordat je de kamer goed kunt ventileren komt er veel frisse lucht binnen. Dat is ideaal voor warme dagen. De zolder is namelijk de warmste ruimte van het huis doordat deze zich vlak onder het dak bevindt. Om de warmte van je zolder te weren, kun je het beste een zonwering plaatsen aan de buitenkant van je raam. Dit voorkomt dat het zonlicht het raam bereikt.

Aan de andere kant is het wanneer het ‘s winters heel koud is, juist heel fijn om zoveel mogelijk warmte binnen te kunnen houden. Dat is mogelijk door te kiezen voor een raam met dubbel, isolerend glas. Om zowel ‘s zomers de warmte buiten te houden en ‘s winters binnen, is het aan te bevelen om rolluiken te plaatsen. Je hoeft dan niet bang zijn dat je je zolderkamer door het plaatsen van een raam ombouwt tot een broeikas.

Ook is het aan te raden om goed te kijken naar de manier van dakwerken. Wanneer je dak is voorzien van een goede dakbedekking, biedt dit bescherming tegen zowel warmte, tocht en kou. De temperatuur in de ruimte is dan altijd constant.
Ben je overtuigd?

Wil je ook een dakraam laten plaatsen op je zolderkamer? Neem contact met ons op voor meer informatie en vraag een vrijblijvende offerte aan. Het is goed om advies te vragen aan een professionele dakwerker, omdat de keuze voor het plaatsen van een dakraam een grote verandering is aan je woning. Daarom moet het vakkundig gebeuren zodat je echt kunt genieten van alle voordelen ervan. Want daar doe je het voor!